Buffon búcsúja… – Focimagia

Buffon búcsúja…

Gianluigi Buffon utoljára húzza magára a már bajnok Juventus mezét az olasz labdarúgó élvonal hétvégi zárófordulójának szombati mérkőzésén a Verona ellen.

A 40 éves világbajnok kapus tizenhét idényt követően távozik a Zebráktól, akikkel 26 trófeát nyert. Idén kilencedik alkalommal, sorozatban hetedszer lett bajnoki aranyérmes az élvonalban a torinói csapattal, amelyhez akkor is hűséges maradt, amikor azt 2006-ban a bundabotrány miatt a Serie B-be száműzték.

További két Bajnokok Ligája-induló kiléte már biztos a Serie A-ban: a Napoli a kiesés által fenyegetett Crotonét fogadja, míg a Roma a Sassuolo vendégeként fejezi be az idényt.

Egymás ellen dönti el a negyedik, BL-csoportkört jelentő pozíciót a Lazio és az Internazionale. A fővárosiak hárompontos előnyben vannak, így a milánói kék-feketéknek győzniük kell, máskülönben az Európa Liga csoportkörében szerepelnek a következő idényben. A két együttes decemberi összecsapása nem hozott gól, azaz az Internek bármilyen különbségű siker BL-t érne.

A városi rivális Milan az EL csoportköréért száll harcba a még selejtezős pozícióban reménykedő Fiorentinát fogadva, míg a szintén kupaindulásért vetélkedő Atalanta a kiesés elől menekülő Cagliarit látja vendégül.

Utóbbi és a Crotone mellett további három együttes igyekszik elkerülni a még egyetlen kieső pozíciót: a Beneventót fogadó Chievo, a Sampdoriát vendégül látó SPAL, illetve az Udinese, amely Nagy Ádám csapatát, a Bolognát fogadja. A Verona és a Benevento búcsúja már biztos.

 

(forrás: MTI, kiemelt kép: AFP)

Kapcsolódó