Világhírű múzeumba került Salah cipője!- fotó – Focimagia

Világhírű múzeumba került Salah cipője!- fotó

A British Museum világhírű egyiptomi gyűjteménye egy igazi XXI. századi darabbal gazdagodott.

Mohamed Salah nevét idén az egész világ megismerte. A 25 éves egyiptomi támadó kitűnő első idényt pordukált a Liverpoolban. Megnyerte a Premier League aranycipőjét, több alkalommal is a hónap játékosa lett, és neki ítélték a PFA Év Játékosa díjat is.

Klubcsapatában, minden versenysorozatot figyelembe véve, 44 gólt szerzett. A Liverpool a Birish Museumnak ajándékozta a támadó egyik pár cipőjét, hogy az egyiptomi gyűjteményt gyarapítsák. A múzeum örömmel fogadta a felajánlást, és már helyet is találtak az Adidas X17 Deadly Strike cipőnek. Salah lábbelije közvetlen a Ptolemaic dinasztia uralkodása alatt készített, Krisztus előtt 196-ra datált Rosetta szikla, és  több, körülbelül 5000 éves egyiptomi emléktárgy mellett helyeztek el.

Salah cipője a British Museumban.
(fotó: thesun.co.uk)

 

Neal Spencer, a múzeum egyiptológusa elmondta, hogy nagyon örültek az új darabnak. Céljuk, hogy a XX-XXI. századi egyiptomi kultúrát is át tudják adni a látogatóknak. Ennek a korszaknak Salah az egyik legnagyobb ikonja, aki hazájából elindulva az Egyesült Királyságban ért el nem mindennapi sikereket.

 

Kövesd a FociMágiát a legfrissebb futballhírekért!

(Forrás: thesun.co.uk/skysports.com/focimagia.hu; kiemelt kép: skysports.com)

Kapcsolódó