Lemarad a vb-ről a Barca csatára! – Focimagia

Lemarad a vb-ről a Barca csatára!

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében az egyszeres spanyol válogatott labdarúgó, Munir El Haddadi nem szerepelhet a marokkói nemzeti csapatban.

Az FC Barcelona csatára – aki jelenleg kölcsönben az Alavés együttesében futballozik – a marokkói szövetséggel együtt fordult a CAS-hoz, miután a nemzetközi szövetség (FIFA) március 13-án elutasította országváltási kérelmét.

A CAS hétfőn meghallgatta a marokkói szövetség, valamint a játékos képviselőit, ezt követően hozta meg döntését.

A FIFA szigorúan tiltja egy játékos országváltását akkor, ha korábban pályára lépett valamely nemzeti csapat színeiben. A 22 éves El Haddadi 2014 szeptemberében, a Macedónia elleni Európai-bajnoki selejtezőn 15 percet játszott a spanyol válogatottban.

A FIFA eseti bizottsága már tárgyal róla, hogy ilyen esetekben rugalmasabbá kellene tenni a szabályozást. Egy javaslat szerint olyankor engedélyeznék az országváltást, ha valaki csak egy vagy két alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és nincs reális esélye, hogy ismét meghívják.

A marokkói válogatott a nyári oroszországi világbajnokságon a spanyolokkal, a portugálokkal és Iránnal szerepel egy csoportban.

 

Kövesd a FociMágiát a legfrissebb futballhírekért!

(Forrás: MTI/AP/focimagia.hu; kiemelt kép: Getty Images)

Kapcsolódó