Heynckes tanult Guardiola hibájából! – Focimagia

Heynckes tanult Guardiola hibájából!

Amennyiben szombaton, a 26. fordulóban a Bayern München legyőzi a kiesőjelölt Hamburgot a német labdarúgó-bajnokságban, jövő hétvégén matematikailag is bebiztosíthatja sorozatban hatodik bajnoki címét.

Jupp Heynckes csapatának – amely versenyben van még a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is – hazai közönsége előtt nem okozhat gondot az utolsóelőtti kikötővárosiak legyőzése. Már csak azért sem, mert a bajorok utoljára 2009 szeptemberében kaptak ki aktuális riválisuktól a bajnokságban, azóta 13 győzelem és 3 döntetlen a mérlegük, ráadásul többször is igazi gólparádét rendeztek a Hamburg ellen (két 8-0, egy 6-0, három 5-0 és egy 9-2 is volt az elmúlt években). A Bayern minden sorozatot tekintve 16 tétmérkőzés óta veretlen, ezzel szemben a HSV 12 bajnoki óta nem tudott győzni.

“A legfontosabb, hogy a játékosaink egészségesek és fittek maradjanak. Motiváltnak kell lenniük, szenvedélyesnek, s egymásért kell dolgozniuk”

– jelentette ki Heynckes a forduló előtt arra utalva, hogy nem szabad abba a hibába esniük, amibe még Josep Guardiola irányításával a 2013-2014-es szezonban. Akkor már márciusban bajnoki címet ünnepelhettek, a csapat pedig részben a játékosok motiválatlansága miatt nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A münchenieket tisztes, húszpontos hátránnyal követő, második helyen álló Schalke a forduló nyitómeccsén a kiesés elöl menekülő Mainz otthonába látogat, és sorozatban negyedik sikerére készül. A gelsenkircheniek nem lazíthatnak, ugyanis az ötödik, már nem BL-t érő helyen álló Bayer Leverkusen hátránya is mindössze két pont velük szemben.

 

Kövesd a FociMágia oldalát a legfrissebb futballhírekért!

(Forrás: MTI/Reuters/focimagia.hu; kiemelt kép: dpa)

Kapcsolódó